In de jaren dat ik als docent en hoofd van de SKVR-Schrijversschool werkte, ontwikkelde ik een eigen methodiek en didactiek op het gebeid van creatief schrijven.

In 2006 vroeg de Media Academie in Hilversum mij om een cursus beeldend schrijven te ontwerpen. Die sloeg aan en tegelijkertijd groeide de behoefte aan specifieke schrijftrainingen zoals schrijven voor internet, radio en tekst bij beeld (voice overs).

Toen de Media Academie in 2008 een Masteropleiding Narratieve Journalistiek in een cross-mediale omgeving startte, werd mij gevraagd om het onderdeel tekstschrijven van het curriculum in te vullen.

Inmiddels heb ik via de Media Academie en andere opdrachtgevers tientallen schrijftrainingen voor omroeporganisaties verzorgd.

Uit evaluaties blijkt dat de deelnemers mijn aanpak, die veel verder gaat dan het aanleren van wat tips en tricks, zeer op prijs stellen. Ik bied hen inzicht in de wetten van het creatieve schrijfproces. Zodoende leg ik de basis voor een effectieve aanpak van uiteenlopende schrijftaken.

Dat levert naast betere teksten ook een ontspannen manier van werken op. Deelnemers kenmerken mijn stijl van lesgeven als inspirerend, gedreven en deskundig.

De afgelopen jaren werkte ik onder meer voor de volgende mediabedrijven: NOS, TROS, VPRO, EO, BNN, NCRV, Beeld en Geluid, Endemol, Llink, Chello en een aantal regionale omroepen.